پیگمنت چیست
پیگمنت رنگدانههای پودری و جامدی هستند که به صورت طبیعی و مصنوعی برای ایجاد رنگ در محصولات مختلف استفاده میشوند.در پاسخ به سوال پیگمنت یعنی چی یا پودر پیگمنت چیست؟ این پودر در آب و روغن نامحلول هستند، در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند. این رنگدانه ها که به صورت آلی و معدنی وجود دارند، از ترکیبات شیمیایی که بر روی هسته های معدنی از آلومینیوم هیدروکسید رسوب داده شدهاند، به وجود میآیند. از آنجا که رنگدانه های آلی، جلا و شفافیت فوق العادهای ایجاد میکنند، در تولید رنگهای روشن با طیف های گسترده استفاده میشوند. اما برای تهیه رنگهایی مانند سفید و مشکی براق رنگدانههای معدنی مناسب تر میباشد. پیگمنت های آلی در برابر حرارت و دما مقاومت بیشتری دارند، با این تفاوت که پیگمنتهای معدنی در برابر نور uv و خوردگی مقاوم تر هستند. سایز ذرات تشکیل دهنده انواع رنگدانهها، تاثیر بسزایی در خواص رنگدانهها دارد. درخشندگی، میزان رنگ دهی، پایداری، درصد پوشش دهی از جمله این خصوصیات هستند.
علاوه بر این، شکل ذرات پیگمنت پودری در ایجاد و بهبود خواص آنها موثر می باشد. این رنگدانهها دارای اشکال متفاوت هستند.اشکال کروی، ورقهای، مکعبی و سوزنی و بیضی از جمله شکلهای مختلف پیگمنت های رنگی هستند. به طور مثال از ذراتی که سوزنی شکل هستند، در تهیه رنگهای ترکیبی استفاده می کنند. چرا که دارای قابلیت چسبندگی فوق العادهای می باشند. رنگدانه های روشن مانند رنگدانه های تهیه شده از فلز آلومینیوم ورقه ای شکل هستند اما رنگدانه های حاصل از ذرات کربن کروی شکل می باشند.ویژگی بعدی که در خواص اینگونه رنگدانهها موثر است، وزن ذرات می باشد. هر یک از ذرات سازندهی رنگدانهها دارای وزنهای متفاوتی هستند.بنابراین باید هنگام ساخت رنگها از ذراتی با وزن کمتر استفاده شود، تا رنگ دهی بیشتر حاصل آید و قیمت نهایی محصول تولید شده مقرون به صرفه باشد. از آنجا که قیمت یک محصول از پارامترهای مهم در خرید آن می باشد، توجه به این نکات بسیار ضروری و مهم است.
بیشتر بدانید: پودر پیگمنت
انواع پیگمنت
انواع پیگمنت یا رنگدانه به ۳ دسته کلی شامل پیگمنت آلی، معدنی و مصنوعی تقسیم می شوند که هر یک باتوجه به ویژگی هایی که دارند، برای صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
پیگمنت آلی
پیگمنت های آلی ترکیبات رنگی هستند که عمدتاً از مواد طبیعی یا سنتزی به دست میآیند و در بسیاری از صنایع از جمله صنعت رنگ، لوازم آرایشی و هنر استفاده میشوند. این پیگمنتها معمولاً از کربن تشکیل شده و به دلیل توانایی در جذب و بازتاب خاص نور، رنگهای زنده و جذابی را ایجاد میکنند. ویژگیهای آنها شامل پایداری شیمیایی، میزان شفافیت و قابلیت حل شدن در حلالهای مختلف است. برخی از پیگمنتهای آلی محبوب شامل کاروتنوئیدها، آنثوسیانین ها و مشتقات فنولی هستند که علاوه بر کاربردهای صنعتی، به دلیل خواص زیست سازگاری شان در صنایع غذایی و پزشکی نیز اهمیت دارند.

پیگمنت معدنی
پیگمنت های معدنی یا طبیعی از مواد معدنی و طبیعی استخراج میشوند و به طور گسترده در صنایع مختلف مانند رنگ، مصالح ساختمانی و نوشت افزار استفاده میشوند. این پیگمنتها به دلیل ترکیب شیمیایی پایدار و مقاومت در برابر نور و حرارت، خواص زیادی از جمله عدم سمی بودن و دوام بالا دارند. معمولاً شامل اکسیدهای فلزی مانند اکسید آهن، اکسید تیتانیوم و اکسید کروم هستند که رنگهای متنوعی را ایجاد میکنند. پیگمنتهای معدنی به علت ترکیبات آلی موجود در آنها، معمولاً برای تولید رنگهای مات و غیربراق مناسبتر هستند و در نتیجه، در کاربردهایی که نیاز به پایداری و دوام دارند، ترجیح داده میشوند.
پیگمنت مصنوعی
پیگمنتهای مصنوعی از طریق روشهای شیمیایی و سنتزی تولید میشوند و به طور معمول بر اساس ساختارهای شیمیایی پیچیدهتری نسبت به پیگمنتهای طبیعی و معدنی طراحی شدهاند. این پیگمنتها به دلیل قابلیت کنترل در فرایند تولید و انتخاب دقیق مواد اولیه، میتوانند طیف گستردهای از رنگها و خواص را ارائه دهند. برخی از ویژگیهای بارز پیگمنتهای مصنوعی شامل پایداری عالی نسبت به نور و حرارت، رنگدانه های غنی و متنوع، و قابلیت حل در حلالهای مختلف است. این پیگمنتها در صنایع مختلف از جمله رنگ، پلاستیک، چاپ و دکوراسیون به کار میروند و به علت مزایای خاص خود، جایگاه مهمی در بازار دارند.
تفاوت پیگمنت آلی و معدنی
اگر می خواهید همه چیز درباره پودر پیگمنت را بررسی کنید باید تفاوت پیگمنت آلی و معدنی را بدانید.پودرها از نظر شیمیایی و همچنین از نظر کاربرد با یکدیگر فرق می کنند. پودرهای آلی روشنی و درخشندگی بیشتری دارند.رنگ های روشن و رنگ سفید این نمونه پیگمنت ها را می توانید مورد استفاده قرار دهید.پیگمنت های معدنی دارای رنگ سیاه و سفید براق هستند. برای ایجاد این نمونه رنگ ها پیگمنت های سیاه و سفید را مورد استفاده قرار می دهند.مقاومت حرارتی پیگمنت هایی که در دسته بندی آلی قرار می گیرند، نسبت به پیگمنت های معدنی بیشتر است.شما می توانید تا ۳۰۰ درجه سانتیگراد از پودرهای آلی مقاومت دریافت کنید.مقاومت پیگمنت های معدنی در برابر نور خورشید بسیار بالا می باشد.این ویژگی کمک می کند تا از خوردگی پیگمنت جلوگیری شود.

ویژگی و کاربرد پیگمنت
ساختار کریستالی پیگمنت مهمترین و کاربردی ترین ویژگی این رنگدانههای زیبا میباشد.کریستالی بودن ذرات این رنگدانهها باعث درخشندگی رنگها و محصولات صنعتی خواهد شد.علاوه بر این نور به راحتی از این محصولات عبور میکند. پیگمنت ارایشی یکی از پرکاربردترین مصرف آن در صنایع است. با توجه به داشتن این امتیاز از پودر و خمیر پیگمنت در ساخت و تولید تجهیزات مورد استفاده در دکوراسیونها مانند لوسترهای رنگی و ظروف شیشه ای استفاده میشود. مقاومت فوق العاده این پودرهای رنگی در برابر حرارت و رطوبت و حفظ خواص خود در برابر این عوامل از دیگر ویژگیهای سودمند آنها می باشد.
از این رو در ساخت تجهیزات ساختمانی، ابزارآلات خودروها و تولید رنگهای روغنی به وفور استفاده میشوند.همچنین از رنگدانههای قرمز به عنوان ضد زنگ برای تاسیسات آهنی استفاده میشود.ضد زنگ از اکسید شدن آهن در برابر اکسیژن جلوگیری میکند.قابلیت پراکندگی مناسب در محیطهای متعدد خصوصیتی است که باعث شده از این رنگدانهها برای تولید انواع رنگهای سلولزی استفاده شود. بر همین اساس در ساخت انواع کاغذهای ساده و روغنی استفاده میشود.پایدار بودن پیگمنت در محیطهای اسیدی و قلیایی برتری دیگری است، که این رنگدانهها از خود نشان دادهاند.به همین دلیل در ساخت تجهیزات آزمایشگاهی در حوزههای مختلف صنعت مورد کاربرد واقع شدهاند.
پوشش دهی قوی که خمیر پیگمنت بر روی محصولات ایجاد میکند، ویژگی دیگری است که در گسترش زمینه کاربرد آنها نقش دارد.تنوع فراوان در رنگبندی این پودرها و طیفهای زیبا از این رنگدانهها شرایط را برای مصرف آنها در صنایع آرایشی و بهداشتی فراهم نموده است. چرا که که زیبایی و ظرافت در تولید این محصولات باعث جلب رضایت بیشتر میشود.به طور مثال در تولید انواع لاکهای ناخن و مشتقات آن از پیگمنت های رنگی تیره، روشن، شفاف و کدر استفاده میشود.عدم کمیت و کیفیت بالای اینگونه رنگدانهها موجب شده تا در تولید رنگ های خوراکی و افزودنی های غذایی مورد کاربرد واقع شوند. ثبات نوری متنوع، قیمت مناسب و اقتصادی از دیگر فاکتورهای موثر در انتخاب رنگدانه های آلی و معدنی هستند.
پیگمنت آرایشی چیست
پیگمنت ارایشی چیست ؟ پیگمنت آرایشی، در واقع رنگدانه هایی است که در محصولات آرایشی و بهداشتی مانند رژ لب، سایه چشم، پنکک و کرم پودر استفاده میشود. این رنگدانه ها معمولاً از مواد طبیعی یا صنعتی تشکیل شده و وظیفه ایجاد رنگ و تغییر دهی به خصوصیات ظاهری پوست را دارند. پیگمنتها میتوانند شامل رنگدانه های معدنی (مثل اکسید آهن) و رنگدانه های آلی (مثل رنگهای سنتزی) باشند. به دلیل ویژگیهای مختلفی که دارند، میتوانند به محصولاتی که روی پوست قرار میگیرند، ماندگاری، پوشش و جلوهی خاصی ببخشند.
پیگمنت ناخن چیست

پیگمنت ناخن چیست ؟ پیگمنت ناخن رنگدانه هایی هستند که در محصولات مرتبط با زیبایی ناخن مثل لاک، ژل و پودرهای طراحی ناخن به کار میروند که باعث ایجاد رنگ و جلوههای مختلف بر روی ناخن میشوند و میتوانند به صورت خشک یا مایع عرضه شوند.
انواع پودر پیگمنت ناخن
- پودر پیگمنت مرواریدی: به دلیل درخشش و براقیت خاصی که دارد معمولاً برای ایجاد جلوه های شیک و لوکس در طراحی ناخن استفاده میشود.
- پودر پیگمنت متالیک: این نوع پیگمنت ها، سایه های فلزی و براق به ناخن ها میدهند و برای طراحی های مدرن و خلاقانه مناسب هستند.
- پودر پیگمنت مات: این پیگمنت ها صاف و بدون درخشش هستند و جلوهای کلاسیک و شیک ایجاد میکنند.
ارتباط مستربچ و پیگمنت چیست ؟
مستربچها فراوردههای پلیمری هستند که به منظور بهبود کیفیت محصولات ترموپلاستیکی به آنها اضافه میشوند.این فراوردهها از سه پلیمر پایه و مقدار مناسبی ترکیبات افزودنی تشکیل میشوند. پیگمنت به عنوان یک افزودنی مفید با هدف رنگدهی و ایجاد خواص متنوع در تهیه مستربچ مورد استفاده قرار میگیرد. رنگدانه های قرمز،زرد و مشکی که به ترتیب از اکسیدهای آهن قرمز، اکسید آهن زرد و کربن تولید میشوند، از جمله پر مصرف ترین پودرهای رنگی در ساخت مستربچها هستند.
همراه ما باشید با مقاله: انواع مستربچ
سلام.
ممنون از محتوای مفیدتون.
برای خرید پیگمنت باید از طریق سایت سفارشم رو ثبت کنم؟
درود. برای ثبت سفارش یا خرید پیگمنت با هر مقدار موردنظر باید با مشاوران ما ۰۲۱۸۸۷۸۰۴۸۰ در تماس باشید.
در رابطه با انواع پیگمنت سوال داشتم. من پیگمنت آرایشی نیاز دارم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که پیگمنت هایی که شما ارائه میدید، مناسب کار من هست یا نه؟
برای راهنمایی و خرید پیگمنت لطفا با ۰۲۱۸۸۷۸۰۴۸۰ تماس بگیرید تا کارشناس مربوطه اطلاعات لازم را خدمت شما عرض کند.